PFC

Discussion in 'Electricians' Talk' started by fergus dangerfield, Sep 29, 2009.

  1. fergus dangerfield

    fergus dangerfield New Member

    Evening gents, Testing for PFC today and my Megger 1552 bleeped and ticked as normal and then displayed E79. I changed the batteries and tried again and again and still got the same. I spoke to megger and the guy said that code would show if there was 'noise' or interference detected, so I switched the house off and tried again but no change. I suppose I can put the standard figure on the cert but has anyone got an idea as to what the problem might be?
     
  2. sparkin!

    sparkin! New Member

    First, thing I would do, is check the mains voltage is stable!
    Then do the pfc!
    Then do same too, on a different property, and compare the readings!
     
  3. fergus dangerfield

    fergus dangerfield New Member

    Hi sparkin, voltage seems stable, 240v, not had this problem before. All other tests are fine.
     
  4. sparkin!

    sparkin! New Member

    What is voltage to earth?????
    I assume that was to neutral?
     
  5. fergus dangerfield

    fergus dangerfield New Member

    System is tncs, Ze 0.17. I have installed a small additional board for new extension fed from henley.
     
  6. sparkin!

    sparkin! New Member

    Now you got me!:)
    Say a tns, would have it down, as an earth fault, if readings differ, within 2v!
    But a pme, don,t know!
    TRY, against another property, on a different phase, to rule out mains!:)
     
  7. fergus dangerfield

    fergus dangerfield New Member

    Thanx sparkin, will be going back tomorrow to sort a faulty smoke alarm and will try again and compare. Have a good evening.
     
  8. sparkin!

    sparkin! New Member

    NO, prob ferg!
    Sure on mains or meter, let us know!:)
     

Share This Page